miercuri, 20 mai 2009

ELIBERAREA

Iata-ma la un inceput de drum! Aveam senzatia ca nu se mai termina acest surub al lui Arhimede, ma tot invarteam pe aceleasi coordonate, munca, munca, odihna, iar munca... SI EU, EU CAND TRAIESC? Aceasta intrebare ma obseda constant. Am pus capat tentatiei "sefilor" de a exploata la maximum ceea ce aveau, iesind subit din calculul lor meschin: mi-am pus demisia deoarece nu imi ofereau o zi libera si am plecat intr-o vacanta de 4 zile in Bulgaria! Frumos, nu? Splendid! In sfarsit, nu aveau decat sa-i streseze  pe altii la cap, sa faca vocalize pe cei mai slabi decat mine, eu am evadat din propriile mele lanturi!
Ce-i drept, e dificil sa iei aceasta decizie cand ai obligatii , dar in cazul meu a fost simplu: prefer Libertatea unei forme mascate de exploatare! Si ciudat este ca nu m-a deranjat "salariul"meschin ci atitudinea patronului - sef: tot timpul tafnos si cu pretentii, oricat de bine faceai treaba, el nu avea niciodata cuvinte de lauda ci simtea o placere subita sa te injoseasca, mai ales de fata cu altii! Totul trebuia sa fie cum zicea el! Am scapat de un Ceausescu si am dat peste zeci de mii! Multi se cred Dumnezei sau cel putin semizei, mai ramane sa ne prosternam la picioarele lor! Eu unul m-am cam saturat de fiţele de patron si l-am lasat sa urle la altii. Am fost nevoit de câteva ori să iau apărarea angajaţilor deoarece patronul îi aducea în pragul disperării, probabil având o satisfacţie fantastică să-i vadă  înlăcrimaţi.
Am vizitat Balcic, inima spirituala a Reginei Maria. Locul este de vis, superb! Merita, daca aveti timp, sa vizitati acest Palat al Reginei Maria a Romaniei, loc ales ce impleteste muntele cu marea, linistea cu visarea. Ce-i drept, vecinii nostrii plaseaza mai intai Gradina Botanica si dupa aceea Palatul (ca importanta) dar au si ei dreptate: doar nu ne asteptam sa comercializeze bilet pentru Palatul Reginei Maria! Asta ar fi insemnat sa recunoasca faptul ca Balcic ul a fost romanesc si ramane conservat tot asa...

Flori, cascade, mare, pescarusi, atmosfera interbelica, liniste, susur de ape, izvoare, meditatie si multa caldura sufleteasca, de parca inima Reginei inca mai odihneste acolo... Mergeti si vizitati! Decat o masa copioasa mai bine o plimbare pe aleile domeniului! Si nu veti avea regrete!
Cateva fotografii din gama mare a internetului va vor convinge!