luni, 16 septembrie 2013

Amintiri despre viitor

Nu as vrea sa cred ca avem indolenta unui popor care nu stie sa-si apere natura inconjuratoare. Aici ne-am nascut, prin nu se stie ce intamplari cosmice, pentru ca altfel ne-am fi nascut in alta constelatie, in alt Univers, sau poate pe alt continent si in alta tara. Daca insa ne-am nascut in tara asta, trebuie sa facem in asa fel incat sa ne fie bine atat noua cat si urmasilor nostrii. Nu as vrea sa facem cadou generatiilor ce vor veni doar un teren arid si sterp, cu dune pe care nu creste nimic, cu ape care sa aiba o centratie de metale grele mai mare de cine stie cate ori decat norma admisa. Si nici nu vrem adieri de cianura in loc de adieri de zefir.
Mi-e sila de guvernantii care s-au perindat de 24 de ani incoace, nimic bun nu au facut pentru tara de bunavoie ci doar fortati de imprejurari. Croatia, o tara trecuta prin razboiul din 1992-1995, are cel putin 1200 km de autostrada. La noi inca se chinuie sa vada daca mai termina ce au inceput, avem doar a cincea parte din ce au croatii. Plus ca la noi, nu se stie de ce, preturile ajung de 10 ori mai mari pentru km de autostrada, desi avem teren stabil, si chiar piatra. Asa e viata, mergem inainte cu o caruta trasa de traseisti, de fripturisti, de smenari si hoti.
Avem insa dreptul sa protestam, sa cerem sa nu exploatam in mod poluant un zacamant, pana cand nu vom avea tehnologia care sa fie prietenoasa cu mediul. Si in plus, nu stiu de ce tot ceea ce avem mai bun trebuie dar altora sa exploateze. Chiar nu avem niciun creier de Doamne ajuta?
Un tanar cu simtul umorului. Nu e departe de adevar...
La Universitate
Grup protestatari
In mars
Spectacol stradal
Sezatoare anti RMGC
Cel mai tranar protestatar
Amintiri despre viitor?

joi, 5 septembrie 2013

A venit toamna...

A venit toamna ...
E timpul plimbarilor si amintirilor, e anotimpul iubirii...



Toamna imi trezeste sentimente nebanuite, rascoleste prin adancul sufletului, imi aduce aminte de actori fantastici pe care i-am pierdut prea devreme, ramanand de fiecare data mai saraci. Iata un actor desavarsit, plecat devreme dintre noi, intr-o toamna frumoasa:

Un alt glas si un timbru deosebit, Tatiana Stepa, o voce fantastica, rascolind in noi, determinandu-ne sa cautam raspunsuri.
Te asteptam toamna cu peisajele tale superbe!