marți, 25 martie 2014

Vis de primavara










crocus
borduri pastel
Corn inflorit
zambetul primaverii

A venit repejor si primavara. Asa cum a sosit si acum 7 ani, mai devreme cu 3 saptamani fata de "normal". Parfumul si multimea florilor te imbie la o plimbare prin parc, sa simti viata vegetala cum palpita. Debordeaza prin numarul mare de flori deschise, prin miresmele deosebite si prin risipa de flori.
Albinele sunt harnice si cauta sa soarba nectarul florilor, urmand ca in intunericul stupului, laboratorul lor, sa transforme lichidul dulce in miere. Asteptam sa vedem ce gust va avea!




Un soi de iasomie?

duminică, 2 martie 2014

Martie ploios

De 10 zile soarele nu mai vrea sa se arate muritorilor din Bucuresti, iar ca depresia sa fie la ea acasa, a inceput sa ploua...ca primavara!
Vremea asta e buna pentru meditatii, pentru organizare dar si pentru a starni gusturi mai vechi, amintiri ale obiceiurilor pe care le-am prins pe vremea bunicilor nostrii.
Dupa o plimbare prin gospodaria de la tara, vazand cuptorul de paine si instrumentele de pus turta in cuptor - carpator- mi-am adus minte de modalitatea de a ne aduna cand eram mici in jurul unei "oale" sacre: pasatul din care se facea turta de malai. Si ce fericire era pe noi, cei mici, sa ne adunam din sat si sa stam cate 5 -10 in jurul oalei din care ieseau aburii calzi si cu un miros aparte, de malai oparit si incins, asteptandu-ne randul sa caram cu lingura cea mare pasatul nitel sarat. Parca mancam trufandale!
Asa ca vremea asta mohorata m-a pus in situatia de a ma refugia in trecut, vanand amintirile insotite de un miros, altfel decat Proust.
Si iata ca am pus-o de o turta, asteptand acum sa vad rezultatul final al acestei experiente. Sper sa fie gustoasa, chiar daca nu e coapta in cuptorul cu lemne, cum era aceea din copilarie. Gustul ar cam trebui sa fie identic, mai putin mici nuante.
Mmmmm