luni, 28 septembrie 2015

La plimbare prin oras si case

Daca ai vrea sa te scufunzi intr-o lume reala si pe care nu ai ocazia sa o simti pentru ca esti prea grabit sau prea ocupat de problemele zilnice, ei bine, exista Noaptea caselor!
Aflata la a doua editie, Nc ne teleporteaza in secolul XIX dar si in secolul XXII :) trebuie doar sa vrei sa te lasi purtat de valul curiozitatii. De la interioare neoclasice/baroce, la ispita unui iad cu arome psihedelice si in care realitatea este desprinsa din context, totul la doar cativa pasi distanta de cladiri impunatoare, ce nu banuiai ca ascund aceste fatete nevazute. E ca si cum l-ai vedea pe Ianus, zeul cu doua fete, in acelasi timp. Trebuie doar sa simti si sa ai ochii larg deschisi spre a cunoaste, a simti, a trai. Altfel nu poti sesiza ceea ce se ascunde dincolo de un zid, de o cladire, de vopsea sau de un poster. Intre zidurile respective au respirat oameni, au avut ganduri bune sau rele, au visat si au sperat. Noi le vizitam casa celor ce s-au dus sau vizitam case ale celor care sunt proprietari actuali, vazand din casa lor o parte a sufletului lor ce s-a deschis spre lume. Vedem totul, de la o sectie de politie cu un subsol in care sunt celulele arestului preventiv si pana la somptusul salon al unei case atipice -  Costa Foru, a carei arhitectura a avut de suferit in anii comunismului prin partajarea spatiului pentru clasa muncitoare.

viziuni cu chakre si flori...

masca de sticla


experiente psihedelice la etajul 4...



miercuri, 16 septembrie 2015

Muzeul pietrei

Muzeul Pietrei

Muzeul Pietrei este, cum însuși o mărturisește poetul Lucian Avramescu, „nebunia și dragostea mea”. Autorul atâtor poezii de dragoste, unele devenite cântece, cum ar fi „Bună seara, iubito”, s-a încăpățânat să demonstreze că românii au nu doar o trecătoare civilizație a lemnului, ci și o durabilă și eternă civilizație a pietrei. A adunat mii de pietre cioplite de țărani, din toată țara, într-o impresionantă colecție. Ea se află la Sângeru, la 108 kilometri de borna zero a Capitalei, la dispoziția oricui dorește s-o viziteze. Gestul poetului pare a fi pe cât de generos, pe atât de singular. Donația sa merită un popas la Sângeru, zonă de altfel sublimă, învelită în toate splendorile de peisaj și îmbogățită de zăcămintele istoriei.
Intrarea este liberă, fotografiatul permis, iar ghid este – atunci când se află la Sângeru – Lucian Avramescu. Cu toate că inaugurarea Muzeului Pietrei, programată pe 14 august 2013 a fost amânată, ea petrecându-se pe 14 august 2014, numeroși vizitatori, mai ales grupuri de elevi, i-au trecut pragul. Muzeul este deschis zilnic, între orele 9 și 20. Detalii la telefoanele 0722650243, 0244441088 sau pe adresa de mail lucian.avramescu@yahoo.com.




 Sursa: http://ampress.ro/muzeul-pietrei/