joi, 28 august 2014

Melifere tarzii

Iata ca albinutele mai gasesc ceva de adus in cosuletele lor minuscule:
matinale, in floarea dovleacului



gard din hibiscus



luleaua turcului - campsis radicans




 Un spectacol de culoare si parfum...

luni, 25 august 2014

23 august- semnificatia istorica si viata de astazi

Cine nu stie ce semnificatie are ziua de 23 august? E evident ca majoritatea vor fugi cu gandul la "lupta antifascista" promovata desantat de regimul comunist, cand o grupare condusa de comunistii infiltrati la Palatul regal au reusit sa-l convinga pe rege ca arestarea maresalului Antonescu ar fi fost cea mai buna solutie pentru Romania, desi acesta initiase pe alte cai planul de a semna cu rusii un armistitiu care nu ne-ar fi exclus de la masa tratativelor. Cand Patrascanu s-a dus la rusi, acestia l-au tratat ca pe un oarecare, spunandu-i :"voi nu reprezentati pe nimeni, Antonescu reprezenta o tara".   Semnificatia cu adevarat istorica a zilei ar trebui insa cautata in urma cu 5 ani, pentru ca de la acea data s-au produs toate relele... Realitatea istorica este alta, pentru ca in 1939 se semna pactul Ribbentrop - Molotov, un tratat de "neagresiune" si de marcare a intereselor celor doua puteri in expansiune : Germania hitlerista si URSS ul lui Stalin. Pactul s-a semnat la Moscova, intre ministrul de externe sovietic, Viaceslav Molotov si omologul sau german, Jochim von Ribbentrop, prezent fiind si Stalin, cel care a desenat cu un creion bont viitoarea granita dintre cele doua puteri. Protocolul aditional al acestui tratat, pastrat in regim secret, prevedea impartirea Poloniei si ruperea Basarabiei din Romania, aspecte ce s-au petrecut in mai putin de un an (Polonia a fost atacata la 1 septembrie 1939 iar Romania a cedat teritoriile dupa ultimatum ul sovietic din 28 iunie 1940).
Agresiunea rusa din Ucraina de astazi trebuie sa ne fie ca un semnal de alarma. Cine nu invata din istorie, risca sa faca aceleasi greseli.



duminică, 17 august 2014

La malul marii: statiunea Sf. Constantin si Elena

Pentru ca avem o zi de sarbatoare si o punte cu week end-ul, am pornit din nou spre mare, la vecini. Au o oferta mult mai interesanta decat cea a litoralului romanesc, plin de ghertoi si de neamuri proaste, desi niciodata sa nu zici hop pana nu ai trecut puntea. Grand Hotel Varna are cinci stele afisate, chiar daca merita sa zicem 4. La bucatarie sigur este un dottore cum este cineva pe la noi, nu prea stie multe retete dar le da pe cele populiste, sigur merge la burtile goale. Nu te poti plange ca ramai flamand, sigur e ceva pe gustul fiecaruia. Lucru interesant, gasesti romani si aici. De la noi sau de peste Prut, toti sunt cam la fel. Incep sa detest oferta "AI" pentru ca ai atat de multe posibilitati de a manca incat vacanta te transforma intr-un tub digestiv alimentat de 4 ori pe zi, cat cuprinde. Berea slabuta, mai mult culoarea de ea. Vinul bun, chiar daca mi-a trecut la un moment dat ideea ca se prea poate sa fie si asta facut cu pastilute si prafuri. Dar faptul ca nu ma durea capul e o dovada ca reteta e cea originala, prin zdrobirea strugurilor...  :)  Ce-i drept, trebuia sa mergi sa ceri la ospatar cate un paharel de fiecare data.
Plaja este curata, marea putin agitata, putin populata cu alge, similar situatiei de la Eforie Nord, dar totul este ok, esti rupt de realitatea politico-sociala din tara, simti ca te relaxezi si nu ai nicio grija.
Obiective turistice de vizitat sunt in Varna, cel de-al treilea oras ca marime din Bulgaria, cu peste 300000 de locuitori.




perspectiva de la soseaua Varna - Sv. Konstantin

izvoare care se varsa in mare




spre plaja




plimbare matinala

piscina mica

luni, 11 august 2014

Robin


Actorul american Robin Williams a murit luni. Artistul, care a oferit interpretări memorabile în filme precum „Good Will Hunting“, „Dead Poets Society“, „Mrs. Doubtfire“ şi „Good Morning, Vietnam“, avea 63 de ani. Potrivit poliţiei din departamentul Marin, Statele Unite ale Americii, nu este exclusă posibilitatea unei sinucideri a câştigătorului premiului Oscar, relatează „Hollywood Reporter“.

Citeste mai mult: adev.ro/na61rt
A mai plecat o stea...








Robin Williams a
murit. Actorul american avea 63 de ani

luni, 4 august 2014

la malul Marii Negre

Daca tot e dorul nebun de mare, hai sa tragem o fuga pana la Eforie...
Dar statiunea e ca o nebunie, abia ai loc sa te strecori printre masini, oameni si comercianti ambulanti sau cu tarabe. Atmosfera balcanica e prea mult spus, pentru ca in Balcanii autentici nu am gasit asa ceva. Cazarea e la un hotel dragut dar la baie zici ca nu a mai facut curatenie de ceva timp, acelasi mucegai negru care infloreste pe siliconul sanitar ce izoleaza cadita mica a baii.
Plaja e cea care da nota 10, modul in care a ajuns, cu baldachine, sezlonguri si alte minunatii, lasa insa de dorit...


 Pana la urma nu vom mai putea sta pe plaja daca nu luam un "asezamant" din asta, care sa imbogateasca peste noapte, fara prea multa munca, un smecher, un "baiat inteligent". Venitul cu prosopul e deja caduc, daca nu ar fi mici portiuni unde sa poti sa iti mai intinzi pledul.Marea? Alburie si cu zdrente de alge verzi care iti fac masaj. E bine ca e calda si ca e nitel agitata, ai valuri din belsug si implicit aerosoli marini. Atmosfera este buna, gasesti usor de unde sa iti iei ceva racoritor, incepand de la bere si pana la apa sau sucuri cu mai multe sau mai putine E uri.
Eforie Nord, rasarit duminical

Nu am stiut ca a fost festival folk la Vama, as fi plecat ceva mai devreme, imi doream demult sa asist la un festival Pitis.
Pana la urma, litoralul nostru are un farmec specific pe care il mai gasesti doar in putine locuri, ghertoii facandu-si loc peste tot.