sâmbătă, 5 aprilie 2014

sezon apicol

Incepe noul sezon apicol. Facem rost de materialele necesare, stupi, rame, nuclee, faguri artificiali sau "distractii" retro, cum sunt cosnitele impletite. Se pare ca daca un stramos a fost apicultor, genele raman sa ne conduca spre acelasi hobby...In definitiv, oamenii au fost la inceput vanatori, pescari, agricultori, apicultori... Doar nu am sarit direct in bancile universitatilor, pana la noi au trudit multe generatii iar informatia codificata in genele noastre ramane de veghe.
Astazi a fost targ apicol la ACA Bucuresti, oferta diversa si bogatie de informatii. Am fost placut impresionat de cosnitele impletite (chiar daca nu sunt din paie, asa cum era materialul initial) si ma amuza ideea de a avea cateva cosnite demonstrative, cu vechea metoda de a intretine familiile de albine in stil traditonal. Langa casa retro, cosnitele retro...e o forma de protest fata de betoane, asfalt, sticla, termopane...
In definitiv, la noi are succes "spoiala", raman surprins de case taranesti cu termopane, asta in timp ce in occident se revine la tamplaria de lemn, chiar stratificat.
Pana la revenirea vremurilor mai frumoase, chiar daca astazi ploua in inimile noastre, cateva foto cu florile efemere ale primaverilor. Prin ele ne dam seama cat de mult ne-a iubit Creatorul, ca nu suntem nimic altceva decat eterni pasageri ce asteapta un tren.


cosnita


colector de polen
superbe - forsytia
surpriza unei seri-  teci de wisteria si seminte
spectaculoasa magnolie
bobocii florilor de mar
eleganta, armonie, culoare...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu