luni, 4 august 2014

la malul Marii Negre

Daca tot e dorul nebun de mare, hai sa tragem o fuga pana la Eforie...
Dar statiunea e ca o nebunie, abia ai loc sa te strecori printre masini, oameni si comercianti ambulanti sau cu tarabe. Atmosfera balcanica e prea mult spus, pentru ca in Balcanii autentici nu am gasit asa ceva. Cazarea e la un hotel dragut dar la baie zici ca nu a mai facut curatenie de ceva timp, acelasi mucegai negru care infloreste pe siliconul sanitar ce izoleaza cadita mica a baii.
Plaja e cea care da nota 10, modul in care a ajuns, cu baldachine, sezlonguri si alte minunatii, lasa insa de dorit...


 Pana la urma nu vom mai putea sta pe plaja daca nu luam un "asezamant" din asta, care sa imbogateasca peste noapte, fara prea multa munca, un smecher, un "baiat inteligent". Venitul cu prosopul e deja caduc, daca nu ar fi mici portiuni unde sa poti sa iti mai intinzi pledul.Marea? Alburie si cu zdrente de alge verzi care iti fac masaj. E bine ca e calda si ca e nitel agitata, ai valuri din belsug si implicit aerosoli marini. Atmosfera este buna, gasesti usor de unde sa iti iei ceva racoritor, incepand de la bere si pana la apa sau sucuri cu mai multe sau mai putine E uri.
Eforie Nord, rasarit duminical

Nu am stiut ca a fost festival folk la Vama, as fi plecat ceva mai devreme, imi doream demult sa asist la un festival Pitis.
Pana la urma, litoralul nostru are un farmec specific pe care il mai gasesti doar in putine locuri, ghertoii facandu-si loc peste tot.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu