duminică, 17 august 2014

La malul marii: statiunea Sf. Constantin si Elena

Pentru ca avem o zi de sarbatoare si o punte cu week end-ul, am pornit din nou spre mare, la vecini. Au o oferta mult mai interesanta decat cea a litoralului romanesc, plin de ghertoi si de neamuri proaste, desi niciodata sa nu zici hop pana nu ai trecut puntea. Grand Hotel Varna are cinci stele afisate, chiar daca merita sa zicem 4. La bucatarie sigur este un dottore cum este cineva pe la noi, nu prea stie multe retete dar le da pe cele populiste, sigur merge la burtile goale. Nu te poti plange ca ramai flamand, sigur e ceva pe gustul fiecaruia. Lucru interesant, gasesti romani si aici. De la noi sau de peste Prut, toti sunt cam la fel. Incep sa detest oferta "AI" pentru ca ai atat de multe posibilitati de a manca incat vacanta te transforma intr-un tub digestiv alimentat de 4 ori pe zi, cat cuprinde. Berea slabuta, mai mult culoarea de ea. Vinul bun, chiar daca mi-a trecut la un moment dat ideea ca se prea poate sa fie si asta facut cu pastilute si prafuri. Dar faptul ca nu ma durea capul e o dovada ca reteta e cea originala, prin zdrobirea strugurilor...  :)  Ce-i drept, trebuia sa mergi sa ceri la ospatar cate un paharel de fiecare data.
Plaja este curata, marea putin agitata, putin populata cu alge, similar situatiei de la Eforie Nord, dar totul este ok, esti rupt de realitatea politico-sociala din tara, simti ca te relaxezi si nu ai nicio grija.
Obiective turistice de vizitat sunt in Varna, cel de-al treilea oras ca marime din Bulgaria, cu peste 300000 de locuitori.




perspectiva de la soseaua Varna - Sv. Konstantin

izvoare care se varsa in mare




spre plaja




plimbare matinala

piscina mica

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu