luni, 15 decembrie 2014

In sfarsit, zile cu soare in iarna ce a inceput!




rosu
apus de soare in 12.12.2014


seara damboviteana


s-a deschis 'market' de Craciun
Asa cum ne-am obisnuit in ultima perioada, iarna se instaleaza in Bucuresti dupa data de 10 ianuarie, pana atunci cred ca vom avea parte de vreme rece dar fara zapada prea multa.
 E adevarat ca nu am vazut soarele de 30 de zile, dar si cand a aparut, ne-am bucurat de fiecare raza de soare pe care ne-a trimis-o! Am fotografiat fiecare faza a zilei pana cand discul galben a disparut dincolo de orizont.
Ca in fiecare an, la Universitate se deschide targul de Craciun. De toate pentru toti, intr-un talmes balmes, chiar daca atmosfera de la noi nu prea poate fi asociata celei din Viena, Berlin, Paris sau alta capitala a lumii occidentale. Poate si pentru ca suntem la "Portile Orientului"? Dincolo de toate, se poate savura un vin fiert (nu stiu care e proportia vin/ apa, important e ca e fierbinte) asociat unor produse traditionale. Sa ne pregatim de sarbatori! Apropo's, de ce romanul cand aude de sarbatori se gandeste mai intai la potol? mai stie cineva ce e Craciunul? Valoarea autentica a sarbatorii de Craciun? Sau toti au in minte bradul impodobit cu tot felul de globulete, sarmalele si pomana porcului?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu