duminică, 24 noiembrie 2013

Pastel insorit

Iata ca a trecut si timpul insorit, timp in care ne-am mai plimbat prin tara, admirand pastelul frunzelor de toamna. Din batrani se spune ca daca toamna vine incet, pana cand toti copacii vor fi desfrunziti, iarna va fi domoala. Vom vedea, suntem atenti, cu atat mai mult cu cat interesul este si pentru familiile de albine ce deja s-au strans in ghemul de iernare si torc linistite, visand la splendoarea florilor si la gustul dulce al nectarului... Dar pana atunci va veni omatul si va imbraca in alb tot cojocul verde sau pastelat al vegetatiei.
Herculane, statiunea care incepe sa renasca din propriile ruine, desi orasul nu a trecut printr-un razboi ci prin nepasarea oamenilor politici. Ignoranta clasei politice ne poate prabusi ca popor daca nu vom reactiona atunci cand "investitiile" facute de edili sunt de fapt metode facile de a umple buzunarele clientelei politice. Las deoparte faptul ca ei "ajung" acolo pentru ca sunt multi interesati de acest aspect. Imi aduc aminte de maretele realizari ale primarului doctor: propunerea sa faca cea mai mare cruce florala, sa faca cel mai mare carnat din urbe si din tara, sa faca cea mai mare adunare a "Mos Craciunilor", sa aduca ceasuri suflate cu aur, desi iti rupi picioarele in trotuarele adiacente. Da, dar cand cazi, vezi ceasul poleit cu aur! Ai o satisfactie ca avem ceasuri ca in marile metropole europene - Paris, Londra, ca la Roma nu am vazut sa fie asa ceva, cred ca romanii sunt mai sanatosi la cap sau poate s-au ferit sa dea de lucru indigenilor dintr-o anumita tara - plus ca avem un primar care e "popular". M-am saturat sa imi spal pantofii de fiecare data cand merg prea mult prin oras pentru ca se prea poate sa se fi prins ceva mirositor pe talpa, dat fiind faptul ca prin frunzisul asternut pe trotuare nu stii ce surpriza se ascunde...
Revenind la Herculane, marele avantaj al celor care locuiesc in zona consta in gratuitatea apei minerale de la izvorul din centrul orasului.
Daca la Roma poti spune ca nu mori de sete, gasind o fantana cu apa potabila cel putin in 500 de metri, la Herculane poti avea apa minerala de calitate non stop.

dealuri oltenesti

apa minerala la izvor

Peisaje luxuriante in parcul Circului


Gladita, un copac melifer cu un design special

gladita rasarita...

paznicul portilor

relaxare motanesca

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu